"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van de KNMG

Aanpak ziekteverzuim in combinatie met arbeidsgerelateerde problematiek

16 juni 2016 - Artikel in het kader van de VeReFi zomermarkt met kennisworkshops voor casemanagers.

Hoe ga je om met ziekteverzuim in combinatie met arbeidsgerelateerde problematiek? Worden de klachten veroorzaakt door (wijzigingen van) het werk of leiden de klachten juist tot problemen op het werk? Of nog lastiger: is het een beetje van beiden en is inmiddels ook sprake van gespannen arbeidsverhoudingen? Wat betekent dit voor de re-integratie?

In dit artikel beschrijven Bas Tomassen en Desiree Wierper de aanpak van dit soort problematische verzuimdossiers aan de hand van de volgende 5 stappen:

  • Voer een medische claimbeoordeling uit
  • Realiseer adequate behandeling
  • Bied passende arbeid aan
  • Los bijkomende privé-/werkproblemen op conform richtlijnen/personeelsbeleid/CAO
  • Objectiveer klachten en beperkingen als herstel en re-integratie stagneert

Download hieronder het hele artikel.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.