"We maken altijd de vertaalslag naar werk en benutting van arbeidsmogelijkheden"Kernwaarde van Ergatis

Belastbaarheidsbeoordeling als sleutel voor herstel en re-integratie

25 juni 2015 - Artikel in het kader van de VeReFi zomermarkt met kennisworkshops voor casemanagers.

Wat doe je als een werknemer door ziekte langdurig is uitgevallen en hervatting van werkzaamheden uitblijft of stagneert? Hoe lees je de Functionele Mogelijkheden Lijst? Wat zijn kritische re-integratieblokkerende FML-items? Waarom is het benutten van arbeidsmogelijkheden belangrijk voor herstel? Welke medische beperkingen wijzen op IVA?

Aan de hand van de volgende drie vuistregels leggen Bas Tomassen en Desiree Wierper uit hoe je beweging krijgt in een stagnerend verzuimdossier:

  • Een nieuw gemeenschappelijk startpunt biedt vaak meer soelaas dan vasthouden aan een eigen standpunt
  • Meten is weten, zet een koers uit op basis van objectieve informatie
  • Van niets doen wordt niemand beter, benut de mogelijkheden die er zijn

Download hieronder het hele artikel.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.