"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van de KNMG

Chronische pijn: een meerkoppig monster

Oktober 2017 -  Artikel in AD Visie door Hans Klip met medewerking van Wouter Karsten (Ergatis), Vincent Kortleve (Viaperspectief) en Rinus Ouwens (Ergatis).

in ons land hebben ruim twee miljoen volwassenen chronische pijnklachten. Denk onder meer aan arm-, nek- en schouderklachten, fibromyalgie (wekedelenreuma) en rugpijn. De invloed op het dagelijks leven is groot. Zo werken veel mensen minder of niet meer. In maart is een Nederlandse zorgstandaard voor chronische pijn geintroduceerd, waarin wordt gesproken over een "persisterend, multifactorieel gezondheidsprobleem". In het algemeen gaat het om pijnklachten die langer dan drie maanden aanhouden.

In dit artikel wordt verder ingegaan op de multidisciplinaire samenwerking tussen de arts arbeid en gezondheid en de arbeidsdeskundige om te voorkomen dat mensen met chronische pijn vastlopen in de fuik van beperkingen.

Download hieronder het artikel.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.