"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van de KNMG

Coronavirus

24 september 2021 - Laatste nieuws over beleid van Ergatis met betrekking tot spreekuren en onderzoeken. 

Binnen de kaders van de overheidsmaatregelen en in lijn met het advies van het RIVM hebben wij diverse (hygiëne) maatregelen getroffen om onze fysieke spreekuurcontacten en onderzoeken op een veilige manier uit te kunnen voeren.
(Wij kunnen geen uitspraken doen over het medisch verantwoord is om een cliënt voor onderzoek naar de locatie te laten komen, deze inschatting ligt bij verwijzend arts).

We vragen u om zich te houden aan de basis (test en quarantaine) richtlijnen die de overheid stelt. Heeft u of onze onderzoeker Covid-19 klachten dan kan het onderzoek alleen op de vestiging plaatsvinden als er een negatieve uitslag van een PCR test kan worden getoond die niet ouder is dan 48 uur. In geval er een negatieve uitslag van een antigeentest wordt getoond, mag deze niet ouder dan 24 uur zijn. Een vaccinatiebewijs of een negatieve zelftest bij klachten is niet voldoende.

Daar waar het (binnen de kwaliteitseisen) kan, worden onderzoeken ook aangeboden middels een telefonisch of videocontact. Hiervoor geldt dat we uw privacy hierin belangrijk vinden. We hebben daarom diverse maatregelen getroffen om uw privacy zo goed mogelijk te beschermen tijdens het videocontact. We hebben gekozen voor de betaalde versie van Zoom en deze zorgvuldig ingericht om de privacy van cliënten en medewerkers te beschermen. Hierbij volgen wij de adviezen van de Branchevereniging voor de Zorg (Actiz) en de KNMG.

Ondanks het loslaten van de verplichte 1,5 meter regel blijft het advies afstand te houden. We vragen u zo mogelijk alleen te komen en een begeleider om buiten te wachten niet mee naar binnen te gaan. In de onderzoeksruimte houden we zo mogelijk 1,5 meter afstand. Daar waar dit vanwege de aard van het onderzoek niet kan, zijn extra hygiëne maatregelen getroffen. 

Indien u vragen heeft over een afspraak of onderzoekstraject, aarzel dan niet om contact op te nemen met de trajectassistente van Ergatis. Wij zullen steeds zoeken naar een passende oplossing.

Voor meer informatie over het Corona-virus kunt u terecht op de website van het RIVM. Wilt u meer weten over hoe Ergatis omgaat met uw persoonsgegevens? Lees dan de privacyverklaring.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.