"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van de KNMG

Duurzame inzetbaarheid in de participatiesamenleving

11 april 2014 - Artikel in Vakblad Arbo, Bas Tomassen (algemeen directeur Ergatis) en Ron Vonk (manager kenniscentrum Gezond Transport)

In dit artikel introduceren Bas Tomassen en Ron Vonk een nieuw speelveld voor gemeenten en bedrijfssectoren als logisch gevolg van de participatiewet en het sociaal akkoord. Hiermee wordt beoogd om grote groepen mensen met functionele beperkingen vanuit arbeidsongeschiktheidsregelingen (o.a. WAJONG) en beschutte werkplekken (WSW) in te laten stromen in reguliere banen.

Verder leggen zij aan de hand van de gouden driehoek Werk-Inkomen-Zorg en enkele good practices uit dat het huidige stelsel voor arbeidsgerelateerde zorg voldoende mogelijkheden biedt om duurzame inzetbaarheid van de Nederlandse beroepsbevolking vorm te geven.

Ten aanzien van de discussie over de toekomst van arbeidsgerelateerde zorg pleiten zij er voor om meer aandacht te besteden aan de samenhang tussen beoordeling van belastbaarheid en arbeids(on)geschiktheid, begeleiding van herstel en re-integratie, en behandeling van arbeidsrelevante aandoeningen en beroepsziekten.

Download hieronder het hele artikel.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.