"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van de KNMG

Fysiotherapeuten en/of praktijkondersteuners die zich willen specialiseren in de combinatie van fysieke & psychische onderzoeken en verbetering van breinvitaliteit (op ZZP basis)

Ben jij een fysiotherapeut of praktijkondersteuner die van een afwisselende job met uitdaging houdt? Ben je overtuigd van de meerwaarde van meten is weten? Hou je van je vak en ben je een optimist en een teamplayer? Wil jij graag je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Heb je een positieve attitude t.a.v. shared decision making en multidisciplinaire samenwerking en kun je tevens goed zelfstandig werken?

Dan hebben wij een unieke baan voor je!

De organisatie

Ergatis is een medisch expertisecentrum op het gebied van arbeid en gezondheid, gespecialiseerd in het beoordelen van medische klachten van mensen met langdurig verzuim. In onze multidisciplinaire trajecten objectiveren wij samen met specialisten en deskundigen de klachten waarmee iemand op het werk uitvalt en brengen we de gevolgen die dit heeft voor de belastbaarheid voor arbeid in kaart.

Uitdagende functie

Ben jij de fysiotherapeut of praktijkondersteuner die van een afwisselende job met uitdaging houdt? Wij kunnen je deze job bieden. Bij Ergatis word je ingezet op fysieke belastbaarheidsonderzoeken maar begeleid je ook cliënten waarbij je verder kijkt dan de klacht via de holistische visie. Samen met cliënt stel je een programma op en begeleid je cliënt op het gebied van bewegen en leefstijl.

De perfecte kandidaat

Je hebt minimaal enkele jaren werkervaring in de zorg en je bent nu klaar voor de volgende stap. Je hebt een brede interesse en kijkt holistisch naar mensen, ziet leefstijl als een van de belangrijkste factoren in herstel van mensen zowel op het gebied van fysieke als mentale klachten? Je bent communicatief en sociaal sterk en qua verslaglegging weet je de kern snel en nauwkeurig weer te geven.  Maar bovenal ben je enthousiast, flexibel en wil je jezelf breed ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Je wordt opgeleid om zelfstandige fysieke belastbaarheidsonderzoeken uit te kunnen voeren in combinatie met copingonderzoeken. Daarnaast word je opgeleid om in teamverband (samen met psycholoog en leefstijlarts) cliënten met mentale en fysieke klachten te screenen, een geschikt begeleidingsprogramma te ontwerpen samen met cliënt en dit programma ook uit te voeren waarbij alle aspecten van leefstijl aandacht kunnen krijgen. Hierbij komen thema’s aan bod als bewegen, slaap, voeding en nog veel meer.

Naast je werkzaamheden krijg je interne en externe coaching en training om zo de bovengenoemde werkzaamheden professioneel goed te kunnen uitvoeren.

Fysieke belastbaarheid en coping onderzoeken

Een fysiek belastbaarheidsonderzoek, afgekort FBO, is een onderzoek van de fysieke belastbaarheid en functionele beperkingen bij cliënten met fysieke klachten. Het doel van het onderzoek is het vaststellen van de aard en de ernst van de fysieke beperkingen alsook de wijze waarop betrokkene omgaat met zijn klachten. Het onderzoek bestaat uit een gesprek, lichamelijk onderzoek, vragenlijsten en diverse op de klachten van cliënt afgestemde testen en metingen. De uitkomsten en bevindingen van het FBO en de adviezen t.a.v. coping worden aan de arts van Ergatis verstrekt die dit verwerkt in zijn medische eindconclusies en advisering aan cliënt.

Screening & begeleiding van cliënten met burn-out klachten

Samen met een psycholoog en een leefstijlarts screen jij cliënten die vastlopen in hun werksituatie t.g.v. burn-out problemen en stel jij het behandelplan op waarbij leefstijl een prominente rol heeft. Vervolgens heb jij een begeleidende rol in dit traject en focus je samen met client op herstel van belastbaarheid waardoor de re-integratie wordt bespoedigd.

Wat bieden wij jou?

Ergatis biedt goede arbeidsvoorwaarden (indicatie 3.000-4.500 euro afhankelijk van relevante ervaring) met ruimte voor individuele variabele beloning van prestaties. Er is ruime aandacht voor de eigen vitaliteit en we bieden regelruimte voor een gezonde werk-privébalans.

Bij Ergatis wordt flink doorgewerkt, in een goede werksfeer en met een zeer gebruiksvriendelijk EPD. Zonder gedoe en managementlagen en ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast is Ergatis onderdeel van het Zorg van de Zaak netwerk en biedt het netwerk ook mooie kansen om je werkzaamheden uit te breiden.  

Solliciteren?

Klinkt dit als een uitdaging? Neem contact op via 024-8457860 en vraag naar Annemieke van der Sterre of stuur je CV en begeleidende motivatie naar pz@ergatis.nl t.a.v. Annemieke van der Sterre.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.