"Na lang shoppen en veel onzekerheid lijkt de betrokkene nu eindelijk het juiste antwoord te hebben gevonden"Testimonial van een bedrijfsarts

Omgaan met (on)mogelijkheden bij stress, burn-out en SOLK

Doelgroep Personeelsadviseurs en casemanagers
 
Datum Dinsdag 9 mei Amsterdam (VOLGEBOEKT)
Donderdag 18 mei Zwolle (VOLGEBOEKT)
Dinsdag 6 juni Breda (VOLGEBOEKT)
Dinsdag 20 juni Utrecht (VOLGEBOEKT)
 
Tijd 13.30 - 17.00 uur, inloop vanaf 13.00 uur
 
Kosten € 195 pp | Gratis voor relaties/verwijzers en leden van de RNVC
 
Inschrijven Inschrijven is niet meer mogelijk
   


Stress en burn-out zijn hard op weg om volksziekte nummer één te worden. Met grote gevolgen: functioneringsproblemen, conflicten, concentratieproblemen, slaapstoornissen, onverklaarbare lichamelijke klachten, angst en depressie liggen constant op de loer.

De beroepsbevolking raakt langzaam maar zeker collectief overspannen en oververmoeid.

Inmiddels bestaat er een brede consensus over het feit dat we steeds minder lichamelijk actief zijn terwijl ons brein overtoeren maakt door een overload aan impulsen. Maar hoe keren we deze zorgwekkende ontwikkeling? Zonder te verzanden in nieuwe regeltjes zoals de suggestie van minister Asscher om ’s avonds niet meer te mailen met de baas.

In deze nascholing geeft de bekende psychiater en schrijver Bram Bakker, medisch directeur van Sitagre, op een toegankelijke manier uitleg over stress en het smalle pad tussen prestatie en burn-out. Hoe herkent u de signalen van ‘memory overload’ en hoe gaat u er mee om?

Vervolgens leert u tijdens de inspirerende Omdenkclinic een praktische filosofie om problemen in mogelijkheden te transformeren. Daarbij wordt een hoop geleerd én gelachen. U krijgt een collectieve (en soms confronterende) ervaring hoe je ingesleten en vastgeroeste denkpatronen kunt herkennen en nieuwe manieren van denken kunt leren.

Tot slot behandelt Desiree Wierper als medisch directeur van Ergatis complexe casuïstiek rond mensen die kampen met onvoldoende objectiveerbare psychische en lichamelijke klachten en die zijn vastgelopen in hun herstel en re-integratie. Kun je anders kijken naar een dossier als er geen oorzaken van ziekte zijn?

"Beste Desiree, als casemanager wil ik je bedanken voor de inspirerende bijscholing. Nieuwe inzichten gekregen, op mijn niet jonge leeftijd , welke ik in de praktijk kan benutten en indien ik van menig ben dat mijn klant erbij gebaat is zal ik niet schromen Ergatis of Sitagre als interventiepartij te consulteren. Dank voor deze middag."

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.