"Na lang shoppen en veel onzekerheid lijkt de betrokkene nu eindelijk het juiste antwoord te hebben gevonden"Testimonial van een bedrijfsarts

Regionale geaccrediteerde nascholingen KANS-richtlijn (voor bedrijfsartsen)

Deze nascholing wordt verzorgd voor ICT-intervisiegroepen vanaf 8 personen.

Datum: in nader overleg
Tijdstip: 16.00 - 20.45 uur, inloop vanaf 15.30 uur
Locatie: in nader overleg
Kosten: € 295 per bijeenkomst | Gratis voor verwijzers van Ergatis
Accreditatie: 2 punten/uren toegekend
Aanmelden: mail aan nascholing@ergatis.nl

Klachten aan armen, nek en/of schouders (KANS) vormen een belangrijk gezondheidsprobleem. Ruim een derde van de volwassen Nederlanders rapporteert KANS in het afgelopen jaar en ruim een kwart heeft KANS op het moment van navraag. Daarnaast wordt meer dan 10% van de verzuimdagen toegeschreven aan KANS.

Bedrijfsarts-verwijzers kunnen Harald Miedema, arts-epidemioloog uitnodigen voor bespreking van de KANS-richtlijn in hun ICT-intervisiegroep. 

Harald is ontwikkelaar van het EMcare-protocol voor multidisciplinair diagnostisch onderzoek van aspecifieke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en lector arbeid en gezondheid aan de Hogeschool Rotterdam. Recent is hij voorzitter geweest van de werkgroep die de KANS richtlijn heeft ontwikkeld en heeft hij een samenvatting daarvan gepubliceerd in het NTvG .

Door betere diagnostiek krijgen patiënten met specifieke KANS sneller een gerichte behandeling. Beter inzicht in de behandelresultaten zal leiden tot de keuze voor effectieve behandelingen bij patiënten met aspecifieke KANS, met als gevolg dat meer patiënten de kansrijkste behandeling ontvangen.

Voor deze bijeenkomsten zijn 2 accreditatiepunten aangevraagd. U kunt Harald Miedema uitnodigen door een email te sturen naar nascholing@ergatis.nl.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.