"Na lang shoppen en veel onzekerheid lijkt de betrokkene nu eindelijk het juiste antwoord te hebben gevonden"Testimonial van een bedrijfsarts

Terug naar werk bij burn-out, verslaving en kanker

test

Doelgroep Casemanagers
 
Datum Verzorgd in 2018
 
Tijdstip 13.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
 
Kosten € 195,- pp | Gratis voor relaties van Ergatis/Sitagre, leden van de RNVC en bedrijfszorgrelaties van VGZ. Relaties van Be-Responsible betalen slechts € 95
 
Aanmelden Deze nascholing wordt vervolgd als incompany training voor groepen vanaf 25 personen.

In deze derde jaarlijkse nascholingsreeks voor casemanagers gaan wij in op de problematiek rond werkhervatting bij burn-out, verslaving en kanker. Drie steeds vaker voorkomende oorzaken en meespelende factoren bij langdurig ziekteverzuim in onze belastbaarheidsonderzoeken. En tevens oorzaken waar inzicht in “het omgaan met”, “het aanpassen aan” en het “zo-zijn” regelmatig een belangrijke rol speelt in de oplossing van stagnatie van herstel en re-integratie.

Desiree Wierper, verzekeringsarts en medisch directeur van Ergatis, bespreekt de dynamiek van herstel bij burn-out. Wat is psychische belastbaarheid en hoe ontwikkel je dat? Hoe kan passend werk de conditie, kracht, vitaliteit en mentale veerkracht verbeteren van mensen die uitgeput zijn (geweest)?

Merel de Jong, A&O-psycholoog bij Sitagre en gepromoveerd op het onderwerp Kanker en Werk, geeft inzicht in de knelpunten die (ex-) patiënten ervaren bij hun terugkeer naar werk. Welke factoren zijn bevorderend voor re-integratie? Hoe kunnen mensen die terugkomen na kanker worden behouden voor hun werk?

Stephan Roelofs, oprichter van Be-Responsible en zelf ex-verslaafde, geeft inzicht in de destructieve werking van alcohol- en drugsverslaving. Wat doet verslaving met je? Waarom is afkicken zo moeilijk terwijl je ziet wat er allemaal kapot gaat? Hoe kun je terugkomen als je er een bende van hebt gemaakt? Wat helpt wel, wat niet? Welke rol hebben de werkgever en de bedrijfsarts?

Mike Bosch, klinisch psycholoog bij Sitagre en gespecialiseerd in ontwikkelings- , aanpassings- en persoonlijkheidsstoornissen, geeft uitleg over verschillende gedragspatronen en “eigen-aardigheden” van mensen met psychische problemen. Wanneer is iemand alleen een beetje een vreemde vogel en vanaf wanneer spreek je van een stoornis? Wat is normaal functioneren?

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.