"Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen"Fragment uit artseneed van de KNMG

Nascholing “Vitaal Herstel”nascholing-bedrijfsartsen-nj2018

Doelgroep Bedrijfs- en verzekeringsartsen
Datum 5 juni 2023 in Nijmegen en 12 juni 2023 in Utrecht 
Tijd 16:00 uur tot 20:00 uur
Accreditatie 3 punten
Kosten Gratis voor verwijzers. Anders 295 euro.
   

Wij zijn blij aan te kondigen dat wij dit jaar onze jaarlijkse nascholing weer op locatie organiseren! Het thema is dit jaar Vitaal Herstel en vindt plaats op 5 juni 2023 in Nijmegen en op 12 juni in Utrecht. Beide dagen zijn van 16:00u tot 20:00u en accrediatie is 3 punten.

Om (nog) beter te kunnen aansluiten bij de behoefte van de artsen is op 14 december 2022 in een online bijeenkomst input opgehaald.

We hebben een gevarieerd, interactief programma samengesteld waarbij vitaliteit en duurzaam herstel centraal staan. Bij verzuim wordt van de werknemer gedrag verwacht gericht op herstel of verbetering van gezondheid en functioneren. Bij het bepalen van de actuele belastbaarheid en de inschatting van de prognose van klachten/beperkingen, is het al bijna gemeengoed om ook aandacht te besteden aan leefstijl als een van de sleutels voor herstel. Toch wordt dikwijls volstaan met het benoemen van overgewicht, het gebruik van middelen en/of onvoldoende bewegen en wordt geadviseerd om 'daar iets aan te doen'.

We horen veelal terug dat zieke werknemers zich hierdoor negatief aangesproken voelen en niet zo goed weten wat ze met de adviezen moeten. Werkgevers vinden op hun beurt nog vaak dat ze geen kosten hoeven te maken voor een slechte leefstijl van een werknemer, zeker als het geen onderdeel is van een groter geheel. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar het geheel en kwamen tot de conclusie dat aandacht voor vitaliteit, patronen kan doorbreken en kan zorgen voor verbetering van belastbaarheid en voor het bevorderen van duurzaam herstel.

In de nascholing gaan we kort in op de theorie en komen het VG-protocol Participatiegedrag en de Vijf Stappen aanpak aan bod. Daarna gaan we snel richting de praktijk en gaan we in op het gesprek over persoonlijke herstelfactoren en advisering over hoe iemand zelf de regie kan nemen over zijn/haar gezondheid waardoor klachten kunnen verminderen en vitaliteit kan verbeteren. Ook zullen we ingaan op de dilemma's die een arts kan tegenkomen in het gesprek over herstel(gedrag) en in welke mate ethische aspecten hierbij een rol spelen.

Aan de nascholing werken diverse disciplines mee waaronder een verzekeringsarts, een medisch specialist, een vitaliteitscoach, een klachtfunctionaris/jurist en een trainingsacteur.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.