"We maken altijd de vertaalslag naar werk en benutting van arbeidsmogelijkheden"Kernwaarde van Ergatis

Nascholing “Vitaal Herstel”nascholing-bedrijfsartsen-nj2018

Doelgroep Casemanagers, tevens geschikt voor arbeidsdeskundigen, inzetbaarheidscoaches en praktijkondersteuners (POB)
Datum 5 juni 2023 in Nijmegen en 12 juni 2023 in Utrecht
Tijd 16:00 uur tot 20:00 uur
Accreditatie 3 punten
Kosten Gratis voor verwijzers.
   

Dit jaar organiseren wij een integrale nascholing voor onze verwijzers (artsen en casemanagers. Het thema is dit jaar Vitaal Herstel en vindt plaats op 5 juni 2023 in Nijmegen en op 12 juni in Utrecht. Beide dagen zijn van 16:00u tot 20:00u en geaccrediteerd voor 3 punten.

We hebben een gevarieerd, interactief programma samengesteld waarbij vitaliteit en duurzaam herstel centraal staan. Bij verzuim wordt van de werknemer gedrag verwacht gericht op herstel of verbetering van gezondheid en functioneren. Bij het bepalen van de actuele belastbaarheid en de inschatting van de prognose van klachten/beperkingen, is het al bijna gemeengoed om ook aandacht te besteden aan leefstijl als een van de sleutels voor herstel. Toch wordt dikwijls volstaan met het benoemen van overgewicht, het gebruik van middelen en/of onvoldoende bewegen en wordt geadviseerd om 'daar iets aan te doen'.

We horen veelal terug dat zieke werknemers zich hierdoor negatief aangesproken voelen en niet zo goed weten wat ze met de adviezen moeten. Werkgevers vinden op hun beurt nog vaak dat ze geen kosten hoeven te maken voor een slechte leefstijl van een werknemer, zeker als het geen onderdeel is van een groter geheel. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar het geheel en kwamen tot de conclusie dat aandacht voor vitaliteit, patronen kan doorbreken en kan zorgen voor verbetering van belastbaarheid en voor het bevorderen van duurzaam herstel.

In de nascholing gaan we kort in op de theorie en komen het VG-protocol Participatiegedrag en de Vijf Stappen aanpak aan bod. Daarna gaan we snel richting de praktijk en gaan we in op het gesprek over persoonlijke herstelfactoren en advisering over hoe iemand zelf de regie kan nemen over zijn/haar gezondheid waardoor klachten kunnen verminderen en vitaliteit kan verbeteren. Ook zullen we ingaan op de dilemma's in het gesprek over herstel(gedrag) en in welke mate ethische aspecten hierbij een rol spelen.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.