"We maken altijd de vertaalslag naar werk en benutting van arbeidsmogelijkheden"Kernwaarde van Ergatis

Nascholing voor casemanagers: thema Vrouw & Werk

test

Doelgroep Casemanagers
 
Datum Deze nascholing is verzorgd in 2019 en wordt vervolgd als incompany training voor groepen vanaf 25 personen.
Tijdstip 14.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
 
Kosten € 195 pp | Gratis voor relaties van Ergatis, Sitagre en VGZ

 

Inhoudelijke opzet

De werkende vrouw staat voor specifieke opgaven in de verschillende levensfasen. Dat gaat soms gepaard met gezondheidsklachten die gemakkelijk verkeerd kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld indien niet de juiste context wordt betrokken. De belastbaarheid en mentale veerkracht kunnen daardoor onnodig lang verstoord raken en het herstel en de re-integratie bemoeilijken.

In deze vierde jaarlijkse nascholingsreeks voor casemanagers staan we stil bij de volgende onderwerpen:

  • Overbelasting in loopbaan en gezin
  • Zwangerschap en ziekte
  • Zingeving na kanker
  • Werken in de menopauze

Desiree Wierper-Heijnen, verzekeringsarts en medisch directeur van Ergatis & Sitagre bespreekt de ontwikkelingen t.a.v. het werken van de vrouw in de loop van de tijd. Dat mannen en vrouwen gelijk aan elkaar zijn maar ook anders, dat bij vrouwen andere medische aspecten spelen en dat vrouwen soms andere behoeften hebben zowel fysiek als mentaal. Wat zijn de valkuilen bij het vinden en zo nodig herstellen van een goede balans in aandacht en energie voor jezelf, het gezin en het werk gedurende de verschillende levensfasen (zwangerschap, jong gezin, meno pauze, empty nest, pre pensioen). Wat zijn de alarmbellen en hoe begeleidt je medewerkers die dreigen uit te vallen of inmiddels zijn ziekgemeld met klachten welke mogelijk gerelateerd zijn aan levensfase problematiek?

Machteld List, A&O-psycholoog bij Sitagre behandelt de meest voorkomende arbeidsrelevante klachten rond de overgang. Hoe doorbreek je het taboe en hoe maak je knelpunten bespreekbaar? Welke tips zijn er voor preventie van uitval in deze levensfase.

Marcelle Mulder en Marjo van Bergen gaan in op zingevingsvragen in de verschillende levensfasen van vrouwen, zingevingsvragen bij vrouwen met kanker, hoe herken je zingevingsvragen en wat zou je kunnen hebben aan een levensbeschouwelijk werker als alternatief voor medicalisering van psychische klachten en de gang naar de GGZ.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.