"We maken altijd de vertaalslag naar werk en benutting van arbeidsmogelijkheden"Kernwaarde van Ergatis

Diagnostiek en second opinion

Ergatis helpt bij de aanpak van problematisch ziekteverzuim* met multidisciplinaire diagnostiek en gecombineerd behandel- en belastbaarheidsadvies gericht op herstel en re-integratie. Hierbij worden onder meer de volgende vragen beantwoord:

  • Zijn er beperkingen in arbeid als rechtstreeks en medisch objectiveerbaar gevolg van ziekte en wat is de diagnose?
  • Wordt de ziekte adequaat behandeld of is een interventie geïndiceerd?
  • Wat is de belastbaarheid van betrokkene, zijn er benutbare arbeidsmogelijkheden?
  • Wat is de prognose van de belastbaarheid bij normaal herstelverloop en spelen er herstelbelemmerende factoren waardoor vertraging kan ontstaan?
  • Hoe kan recidief van de gezondheidsklachten en terugval in ziekteverzuim worden voorkomen?

Wij beschikken over alle medische specialismen om de meest voorkomende medische klachten goed te kunnen beoordelen. Daarbij hanteren wij de volgende productindeling:

  • Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (o.a. rug, nek/schouder, hand/vinger, knie, etc.)
  • Overige lichamelijke klachten (o.a. hart, hersenen, interne aandoeningen, longen, etc.)
  • Psychische klachten (o.a. angst, depressie, burn-out, PTSS, etc.)
  • Combinatie van medische klachten (o.a. SOLK, comorbiditeit, etc.)

Daarnaast leveren wij op indicatie ook (aanvullend) belastbaarheidsonderzoek zoals fysiek belastbaarheidsonderzoek, psychisch belastbaarheidsonderzoek, neuropsychologisch onderzoek (NPO), mentaal duurbelastbaarheidsonderzoek (MDBO) en integraal belastbaarheidsonderzoek.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte voor het realiseren van een doorbraak bij stagnerende verzuimdossiers.

* Problematisch ziekteverzuim is verzuim waarbij reïntegratie in arbeid langer uitblijft dan verwacht mag worden op grond van klachten, aandoeningen, behandelingen of richtlijnen (STECR-werkwijzer 2004).

Procedure

Na aanmelding stemmen wij af met de verwijzer en informeren wij de werknemer over het traject bij Ergatis. Wij vragen betrokkene een toestemmingsverklaring in te vullen ...

Meer informatie

Tips voor verwijzen

Hieronder is een overzicht opgenomen van situaties waarin het verstandig kan zijn om Ergatis in te schakelen. Graag adviseren wij u in concrete gevallen over onze mogelijkheden en de toegevoegde waarde van een ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.