"Na lang shoppen en veel onzekerheid lijkt de betrokkene nu eindelijk het juiste antwoord te hebben gevonden"Testimonial van een bedrijfsarts

Fysiek belastbaarheidsonderzoek

Wordt uitgevoerd om mogelijkheden en beperkingen ten aanzien van statische houdingen en dynamische handelingen te meten, en na te gaan hoe mensen omgaan met hun gezondheidsklachten (coping). Bijvoorbeeld in geval van medische beperkingen na een operatie of het bereiken van een medische eindsituatie. Betreft rubriek 3, 4, 5 en eventueel 6 van de FML.

Wat is fysiek belastbaarheidsonderzoek (FBO)?
Een fysiek belastbaarheidsonderzoek, afgekort FBO, is een onderzoek van de fysieke belastbaarheid en functionele beperkingen. Het brengt in kaart hoe iemand omgaat met zijn of haar klachten, welke houdingen aangenomen kunnen worden, hoe betrokkene zich kan bewegen, hoeveel kracht betrokkene heeft en wat de conditie van betrokkene is. Dit worden ook wel statische houdingen en dynamische handelingen genoemd.

Waarom wordt een FBO uitgevoerd?
Een FBO kan meer duidelijkheid bieden over de fysieke belastbaarheid indien sprake is van functionele beperkingen als gevolg van ziekte of een medisch gebrek. Bijvoorbeeld na afloop van een behandeling of operatie, of in geval van een chronische aandoening. Het doel van het onderzoek is het vaststellen van de aard en de ernst van de beperkingen.

Hoe lang duurt een FBO?
Het onderzoek duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. 

Hoe wordt een FBO uitgevoerd?
Het FBO wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut/bewegingswetenschapper en een psycholoog. Het onderzoek bestaat uit een gesprek, lichamelijk onderzoek en diverse op de klachten van cliënt afgestemde testen en metingen. Voorafgaand aan het onderzoek ontvangt betrokkene een aantal digitale vragenlijsten om in te vullen. Deze informatie wordt door de psycholoog gebruikt voor het gesprek over de gevolgen die betrokkene ervaart van de klachten en de wijze waarop betrokkene daarmee omgaat, en bij de beoordeling van de testresultaten. De uitkomsten en bevindingen van het FBO worden aan de arts van Ergatis verstrekt. De arts gebruikt dit vervolgens voor een medische eindconclusie en advies, en bespreekt dit met betrokkene.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte voor het verkrijgen van duidelijkheid over de mogelijkheden en beperkingen van uw werknemer.

Dienstenoverzicht

De dienstverlening van Ergatis bestaat uit de volgende arbeidsgerelateerde medische expertises: Arbeidsgeneeskundige diagnostiek van gezondheidsklachten Dit product wordt ingezet voor de aanpak van problematisch ...

Meer informatie

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.