"We maken altijd de vertaalslag naar werk en benutting van arbeidsmogelijkheden"Kernwaarde van Ergatis

Over ons

Ergatis is een Medisch Expertise Centrum op het gebied van Arbeid en Gezondheid.

Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en arbeidsongeschikt zijn.

Met onze medische expertises en second opinions bieden wij duidelijkheid over adequate behandeling en belastbaarheid voor arbeid. Bijvoorbeeld in geval van:

  • Een onduidelijke diagnose of prognose
  • Twijfel over benutbare arbeidsmogelijkheden of de noodzaak van een behandelinterventie
  • Stagnatie van herstel en re-integratie
  • Onderbouwing van een arbeidsongeschiktheidsclaim

Onze inzet is gericht op het realiseren van duurzame inzetbaarheid voor werknemers met gezondheidsproblemen, een optimale benutting van arbeidsmogelijkheden en een correcte aanspraak op sociale verzekeringen.

Ergatis maakt deel uit van Zorg van de Zaak

Zorg van de Zaak is hét bedrijfsgezondheidsnetwerk voor werkend Nederland. Tot het netwerk behoren arbodiensten, interventiebedrijven en zorginstellingen die met elkaar integrale oplossingen bieden voor de ontwikkeling van vitale organisaties waarin mensen worden versterkt in het voeren van eigen regie over hun gezondheid, werk en leven.

Lees meer op zorgvandezaak.nl

Procedure

Na aanmelding stemmen wij af met de verwijzer en informeren wij de werknemer over het traject bij Ergatis. Wij vragen betrokkene een toestemmingsverklaring in te vullen ...

Meer informatie

Tips voor verwijzen

Hieronder is een overzicht opgenomen van situaties waarin het verstandig kan zijn om Ergatis in te schakelen. Graag adviseren wij u in concrete gevallen over onze mogelijkheden en de toegevoegde waarde van een ...

Meer informatie

De website www.ergatis.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.